Nytt pianotalent på plass hos Prof. Jiri Hlinka Klaverakademi

Olaf Andreas Strand fra Mo i Rana er etter prøvespill blitt plukket ut som ny deltaker ved klaverakademiets talentprogram for unge norske pianister. Etter søknadsfristen utløp 1. august, var det kommet inn flere gode søknader, hvorav tre av søkerne ble invitert inn til prøvespill.

Olaf får tilbud om å følge programmet over en 2-års periode, noe som blant annet innebærer deltakelse på tre årlige mesterklasser sammen med andre unge internasjonale pianister på høyeste nivå, konsertopptredener, samt personlig veiledning av akademiets mentorer Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse og Christian Ihle Hadland.

Om Olaf:

Olaf A Strand er 18 år gammel og student ved talentutviklingsprogrammet Unge Musikere ved Institutt for musikk, NTNU med Jørgen Larsen som lærer. Han begynte på Rana Kulturskole i 2007 og flyttet i 2015 til Trondheim for å begynne på musikklinjen ved Trondheim Katedralskole, der han fikk undervisning på klaver av Siv Fjellvang. I 2017 opptrådte han som solist med Trondheim Symfoniorkester i første sats av Griegs klaverkonsert. Ved siden av solistopptredener har han medvirket i mange kammermusikksammenhenger. Olaf har deltatte på Valdres Sommersymfonis pianokurs fem ganger og på Toppen-kurset. Hele tre ganger er han blitt tildelt Dørum-stipendet.

Juryens uttalelse:

Olaf Andreas er blitt plukket ut på bakgrunn av sitt store potensiale som pianist. Han er et talent som møter musikken med stort alvor, og han utmerker seg med en sterk uttrykksvilje i sitt spill. Hlinka-akademiet vil bidra til at Strand kan utvikle seg i retning av en fremtid som profesjonell musiker.

 

Stor takk til våre støttespillere:

Talentprogrammet ved Prof. Jiri Hlinka Klaverakademi er gjort mulig gjennom støtte fra Talent Norge, Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen, Hordaland Fylkeskommune og Bergen Kommune!

 

Thanks to our supporters for their great contributions:

Kristian Gerhard Jebsen Foundation (main sponsor)

Talent Norway

Bergen Municipality

Hordaland County

Rekstensamlingene